Ice ice baby: ijssalon La Bella

De zomer is niet meer om de hoek. De zomer staat met koffers en al in onze hal en is al volop aan het shinen. En terwijl iedereen en je buurvrouw werkt aan hun zomerlichaam (wat dat dan ook moge zijn), heb ik besloten om alle ijssalons in Utrecht te reviewen. Ik kan wel doen alsof het vanuit een soort journalistiek oogpunt is, maar ik hou van ijsjes en dat is eigenlijk de enige reden. Dus laten we beginnen.

IJssalon La Bella
Deze ijssalon bevindt zit op het hoekje van Winkelcentrum Overvecht, wat toch de place to be is als je in het bezit bent van een of meerdere van de volgende dingen: een tribaltatoeage op je gezicht, een rokersstem, een broek met panterprint of een kind dat letterlijk nooit naar je luistert. Ik moet nog werken aan deze dingen. De ijssalon straalt een beetje vergane glorie uit, met haar vervaagde uithangbord waar niet drie ijsbolletjes op staan, maar gewoon drie rondjes in verschillende kleuren. Vul zelf maar in dat het ijs is. Je kunt in deze zaak overigens ook bonbons en pasta kopen. Ik weet niet helemaal hoe deze dingen gerelateerd zijn, maar mocht je ooit trek hebben in pasta, ga dan naar de ijssalon.


(http://www.scovervecht.nl/winkel/la-bella-ijssalon/ voor al je informatie over deze fabuleuze tent)

Vertel eens wat meer over dat ijs
Ik ben een ijs-in-bakjes-mens. Dat is de meest pure manier om het ijs te ervaren, en daarnaast druipt die zooi altijd overal heen als je het in een hoorntje doet dus dat is niks voor mij. Ik wil ijs kunnen eten zonder angst en een bijna meditatieve staat bereiken. Ik koos dus een bakje. Ik nam de smaken Cookies en Snickers. Waarom we de neiging hebben om in plaats van gewoon ‘koekjes’ juist Cookies zeggen, kan ik niet vertellen. Wat ik wel kan vertellen is dat deze bolletjes heel goedkoop waren, namelijk 1 euro per stuk. Zo kun je sparen voor je gezichtstatoeage of de naam van je geliefde over je tiet heen. Mijn huisgenoot Jade, die ook bij deze blijde gelegenheid moest zijn, ging voor de fruitsmaken bosvruchten en limoen.

Hoe smaakte dit spul
Nou, best wel lekker. We zaten op het kleine terrasje voor de ijssalon waar we omringd waren door mensen die ondanks het ijs ietwat chagrijnig waren. Ik besefte me tegen de tijd dat de Cookiessmaak op was wel dat het Snickersijs waarschijnlijk alleen naar pinda zou smaken. Ik had gelijk. Op een verdwaald stukje chocola na zat ik gewoon eigenlijk zoete pindakaas te eten. Dat was misschien een inschattingsfout van mijn kant.


(Zo zagen de lege bakjes eruit.)

Al in al was het prima ijs. Het is duidelijk dat je er niet al teveel geld aan hebt uitgegeven, maar in de rest van de wijk Overvecht is überhaupt niet zoveel geluk te vinden. In zekere zin moet je grijpen wat je grijpen kan. IJssalon La Bella krijgt 2,5 van de 5 bolletjes. Ja, dat is mijn puntentelsysteem. Op naar de volgende zaak.