Ice ice baby: Roma

In mijn nobele missie om het lekkerste ijs in Utrecht te vinden, ben ik aangekomen bij ijssalon Roma. Ik hoor je denken: ‘Roma, is dat niet zo’n plaatsje in Italië?’ Nee gek, het is een ijssalon midden in een woonwijk in Zuilen. Het is zo’n verborgen pareltje waar je je in de zomer met elleboogwerk door de mensenmenigte moet vechten, omdat het er altijd druk is. Ik weet dat omdat ik een paar minuten hier vandaan woon. Ik ben dan misschien een beetje bevooroordeeld.

Roma
Zoals gezegd bevindt deze ijszaak zich niet in een winkelgebied, maar in een doodnormale straat in een doodnormale woonwijk. Het allerleukste aan deze salon, naast het ijs uiteraard, is de website die ik vond toen ik op zoek was naar een gezellig plaatje. Het is een reliek uit de tijd dat Hyves nog een ding was. Vooral de zin “Onze ijssalon in Utrecht maakt de lekkerste soorten ijs van de beste grondstoffen” is prachtig, omdat het doet lijken alsof het ijs is gemaakt van aardolie en steenkool.

(Dit is een bakje met ijs met op de achtergrond meer ijs)

Wat kan er over dat grondstofijs gezegd worden?
Ik nam de smaken Bastogne en Nutella. BASTOGNE EN NUTELLA. Kan het leven nog beter?! Ja, want wat ze hier doen is dat ze, nadat ze je bolletjes in je bakje hebben gedaan, ze een grote schep pakken, nog een beetje extra ijs in de smaak van het bovenste bolletje pakken, en het hele bakje volscheppen. Oftewel: MEER IJS. Het enige nadeel is dat dit bakje hierboven, voor twee bolletjes, ongeveer dezelfde grootte als een vingerhoedje heeft en dat je dan wel gewoon even drie euro nogwat mag afrekenen. Maar zei ik al dat ik de smaken Bastogne en Nutella had?
Een ander nadeel/voordeel is dat de eigenaar van de zaak op meerdere plekken sport aan heeft staan en af en toe dramatisch schreeuwt naar de televisie. Nadeel, want je krijgt je ijs minder snel. Voordeel, want het is extreem grappig.

Was het weg te krijgen dan?
Behoorlijk ja. De Nutella smaakte echt naar Nutella, en de Bastognesmaak had grote brokken Bastognekoekjes erin verwerkt. Mijn huisgenoot genoot zelfs van de vanillesmaak die ze had gekozen. Ik heb geen aardolie of gas geproefd, het was simpelweg gewoon hemels ijs.


(Volgens mijn telefoon duurde het slechts vier minuten voordat ik het bakje op had, wat ik zie als een record om te verbreken)

Roma is gewoon the place to be als je ijs wil hebben. Oké, het is een ijssalon, dus dat is logisch. Maar het ijs is echt fantastisch lekker. Je moet er ietsje meer voor uit je portemonnee trekken, maar zodra je dat ijs eet, smelten al je zorgen weg. Snap je ‘m? Smelten? Want ijs? Oké, laat maar. IJssalon Roma krijgt 4,5 van de 5 bolletjes!