Ice Ice Baby: IJssalon Dam

Het was een barre tocht naar de ijssalon, dat wil ik als eerste vaststellen. Toen ik de regen tegen mijn ramen zag kletteren, overwoog ik nog even om thuis te blijven. Maar ja, ijs. Net zoals Rocky de trappen beklom op epische muziek om zijn boksdoelen te bereiken moest ik het regenachtige weer overwinnen op zoek naar het lekkerste ijsje van de stad. Ik heb Rocky nog nooit gezien, maar ik kan me voorstellen dat we vergelijkbare ervaringen hebben. Deze keer ging ik op zoek naar een nieuwe ijssalon in de buurt, aangezien ik mijn studentenhuisje heb verruild voor een hip studio’tje.

IJssalon Dam
Deze ijszaak ligt in Lombok aan de Vleutenseweg, vlak naast de moskee met daarin een kebabzaak (leuk detail). Je kunt in de ijssalon ook koffie drinken en wafels eten. Zo kwam ik op het idee om hierna op zoek te gaan naar de beste wafels, maar ik zou toch alleen maar lyrische reviews schrijven. Wafels zijn altijd goed, zelfs wanneer ze dat niet zijn. Je kunt zelfs een wafel met ijs erop nemen. Oké, ik raak afgeleid, even terug naar het ijs.

(
(Kijk, deze kaart kreeg ik van vrienden, teammaatjes en mede-ijsproevers in deze missie. Wat een schatjes)

Het ijs dus.
Wafels? Oh ja, ijs. Er was ruime keuze waar ik uiteraard van in paniek raakte. Zo had je de smaak gember en citroengras, die me zowel aansprak als afstootte. Ik koos de smaken cheesecake en red velvet, want ik dacht ondertussen ook nog eens aan taart. Net als altijd wachtte ik in spanning af terwijl het ijs geschept werd. Bovenop het ijs ligt namelijk altijd nog iets, een koekje of stuk fruit ter representatie van de smaak. Ik hoop altijd dat dit eindelijk een keer in mijn bakje belandt. Maar helaas. De teleurstelling is nog altijd aanwezig, maar ik hoop dat Slachtofferhulp me hierin verder kan helpen. Gelukkig deed de persoon achter de balie nog een wafeltje in het ijs.

Was het lekker?
Jazeker! Vooral de cheesecake-smaak was heerlijk. Er zaten stukjes rood fruit doorheen en de goden bewezen hun bestaan toen ik een gigantisch stuk koek in mijn cheesecake-ijs aantrof. Het was een glorieus moment. Ook de red velvet was lekker, maar niet echt red velvet-achtig. Het deed me meer denken aan witte chocolade-ijs. Gelukkig kan ik daar ook van genieten. Het ijs was lekker romig maar niet te zacht. Kijk, door die zin lijkt het net alsof ik echte reviews schrijf hierover.


(De persoon die dit vasthield kan wel handmodel worden. Die elegantie en klasse!)

De Dam is een fijne ijszaak, waar je voor het geval je het nog niet wist, ook wafels kunt halen. Het ijs was prima. Het was niet spectaculair of afgrijselijk en de prijs-kwaliteit verhouding was gemiddeld. Wil je een goed ijsje eten, kan dat daar gewoon. Ik geef er 3 van de 5 bolletjes voor. Ik kom sowieso nog een keer terug. Voor die koekjes bovenop het ijs. En de wafels. Die kun je daar ook eten.