Dramatische Spierbundels

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat is meteen het gevreesde moment waarop het Goede Voornemensvolk (GV-volk in het kort) de sportschool ontdekt. Overal waar je kijkt, zie je de frisse gezichten van Mensen Met Hoop. 2019 wordt hun bitch, of tenminste, dat denken ze nu. Je herkent ze aan de gloednieuwe sportoutfitjes en de manier waarop ze rondkijken. Je hoort ze denken, ‘waarom vond ik dit een goed idee?’ en ‘hoort dit pijn te doen?’.

Maar het GV-volk is niet de ergste bevolkingsgroep die je in de sportschool zult vinden. Ze zijn misschien in groten getale aanwezig, maar ze nemen niet zoveel ruimte in als de Dramatische Spierbundels. De Dramatische Spierbundels zijn soms sterk, maar ze hebben vooral kracht opgebouwd met de kunst van het overdrijven. Zo schreeuwen ze het thuis al uit wanneer ze een pannetje water van het vuur halen. Het liefst wordt de Dramatische Spierbundel vergezeld door zijn hypeman, een andere Dramatische Spierbundel die hem aanmoedigt met een theaterkunst waar Leonardo DiCaprio nog een puntje aan kan zuigen. Wanneer de sportschool opent, kruipen de Dramatische Spierbundels uit de schaduwen met hun strakke shirtjes en Oscarnominaties.

Nu vraag je je misschien af, hoe herken ik deze Dramatische Spierbundel? Herken ik hem aan zijn spierkracht, de hoeveelheid gewicht die hij op de stang gooit en de zweetdruppels die van zijn lijf afvliegen? Nee. Maar geloof me. De Dramatische Spierbundel zorgt er wel voor dat je hem opmerkt. Zo maakt hij graag een bizar oergeluid bij iedere oefening die hij doet, laat hij zijn gewichten expres heel hard vallen zodat de hele sportschool kan zien hoeveel moeite hij doet, en loopt hij na zijn setjes tevreden rond als een catwalkmodel. Hij maakt er ook graag een sport van om zoveel mogelijk toestellen te reserveren. Op vakantie is hij waarschijnlijk een pro in het handdoekje leggen, want in de sportschool weet hij overal iets van zichzelf achter te laten. Zijn sportroutine is uiteraard veel belangrijker dan die van jou, wist je dat nog niet? Hij traint namelijk voor zaterdagavond, wanneer hij met zijn iets te strakke muscle tee in de kroeg kan lurken aan een glaasje cola en zijn spieren kan flexen naar alle chickies.

Hoe gaat men om met deze bijzondere categorie mens? Is er een remedie? Wetenschappers zijn nog bezig met deze vraag, evenals het mysterie van waar ze vandaan komen en waarom ze er vreemd genoeg allemaal hetzelfde uitzien. Het wordt daarom aangeraden om een meditatiecursus te volgen zodat de volgende keer dat je ze ziet, je nog een beetje zen kan blijven en niet meteen een dumbbell in hun gezicht gooit.