Friends&Food: Loaded

Als Utrecht een lichaam was, zou de Amsterdamsestraatweg het enigszins met cholesterol verstopte hart zijn. Voor degenen die niet bekend zijn met deze iconische weg, stel je het volgende voor. Een eindeloze streep asfalt, omringd met vervallen versies van bekende Nederlandse winkels en zes verschillende soorten zaken waarvan je zeker weet dat er witwasserij plaatsvindt. De mensen op de Amsterdamsestraatweg, oftewel de ASW, geven niet om hun eigen leven of de jouwe. Dreig je overreden te worden? Niet boeiend. Rode stoplichten zijn er alleen voor de formaliteit.

Aan het begin van dit prachtige stuk pure Utrechtse fuck you-cultuur zit een klein, nieuw zaakje genaamd Loaded. Eigenlijk is het compleet tegenovergesteld aan de chaos buiten de deur. Het is een ietwat kleine zaak waarin je meteen het gevoel krijgt dat je iemand bent die iets goeds doet voor de natuur. Uiteraard zijn er vega en vegan opties én, niet onbelangrijk detail, is er verse taart.

J
Opslaan als: puurgeluk.jpg

Ja tuurlijk, de bediening was top, er waren spelletjes, het was rustig genoeg om een normaal gesprek te voeren, enzovoort enzovoort, maar je wil natuurlijk gewoon horen over het eten.

Het eten. Was top.


Close up van de taart die mijn hart gestolen heeft

Ik heb het over: perfect rijpe avocado op twee heerlijke stukken geroosterd brood met gepocheerde eieren, feta en een beetje pesto (als je mij bent). Ik heb het over: huisgemaakte wafels met krokante kip (als je mijn lunch-partner in crime Falke bent). Ik heb het over de pièce de la résistance: verse chocoladetaart met een ganache van bosvruchten en witte chocolade die zo lekker was dat ik nog steeds emotioneel word als ik eraan denk.


Falke: het gezicht van een strenge voedselcriticus

Hoe beoordeel je zoiets? Hoe beoordeel je de eerste lunchtent in een heel saga? Uiteraard ben ik meteen heel enthousiast. Ik zet de lat hoog met een 8,5. Falke is wat milder en kiest voor een 7,5. Gemiddeld komen we uit op een 8.

Zei ik de eerste lunchtent in een heel saga? Misschien wel.