Friends&Food: Black Brew

Precies een dag voordat de horeca haar deuren moest sluiten, vonden we onszelf nog bij een van de lunchtentjes op ons zorgvuldig opgestelde lunchlijstje: Black Brew. Mocht je dit lezen en denken: ‘wat een coronazooi allemaal, ik wil nu ook naar Black Brew’, geen zorgen. Ze zijn namelijk nog open voor een contactloos bakkie pleur. Werk je in de zorg, dan krijg je die ook nog eens gratis. Des te meer reden om deze zaak (en andere fijne horecaplekken) te steunen.

Laat je echter niet van de wijs brengen, ik ben er nog altijd voor een volledig objectief en totaal nergens door beïnvloed oordeel. Spoiler: mijn oordeel over Black Brew is zeker positief.

Black Brew voelt als een huiskamer in een soort yuppenwoning. De muziek is, zoals de critici zeggen, megachill. The Arctic Monkeys klinkt door de ruimte terwijl een man vraagt naar het soort koffieboon dat er in de standaard koffie zit en of er nog een andere boon is en of het op een bepaalde manier bereid kan worden (true story). Wij kiezen voor verschillende lunchgerechten: American pancakes, een bagel met kip en avocado, en voor mij een klassieke mozzerella-tomaat-pesto-panini. De kaas droop net zo hard uit de panini als dat het water me in de mond liep.

Ik bedoel, kijk dan.

Heb je grote trek, dan zou ik voor de panini gaan. De andere gerechten waren iets kleiner, maar niet minder lekker. En natuurlijk was het daarna tijd voor het t-woord. Nee, ik werd dit keer niet voor trut uitgescholden, ik bedoel natuurlijk taart.

Er was namelijk een overvloed aan taart. Hoe moet je kiezen in zo’n situatie? De beste manier is om in totale shock te raken en vervolgens gewoon het eerste kiezen wat je aanspreekt. In mijn geval (en die van Falke) was het een blondie, die ik vervolgens binnen 3 minuten inhaleerde. Het was heerlijk. Ik kon er minstens nog 5 op. Chloë koos voor een cheesecake die er ook goed inging.

We lachen, maar van binnen was het pure taartkiesstress.

Black Brew met haar huiselijke sfeer, fijne muziek, relaxte bediening en heerlijk eten verdient dus een goed cijfer, en dat waren mijn lunchpartners het met me eens. Falke gaf een 9,2 en Chloë en ik een 8. Gemiddeld dus, volgens de Google rekenmachine, een verdiende 8,4.