Over

Hallo, ik ben Nicole.

Ik schrijf verhalen, columns, interviews, artikelen, persberichten, e-mails en soms een gedichtje, maar dat laatste houd ik voor mezelf. Ik schrijf makkelijk in mijn eentje, maar ik kan je ook helpen met het schrijven. Soms is het lastig om een juiste toon te vinden, de juiste woorden aan elkaar te rijgen, of weet je gewoon niet zo goed hoe je moet beginnen. Een (sollicitatie)brief, verhaal, belangrijke e-mail of andere teksten zijn makkelijker te schrijven als er nog een paar ogen over gaat, of als iemand je helpt met de flow van de zinnen.
Daarnaast help ik graag met communicatie-uitdagingen, zoals het opstellen van communicatieplannen of communicatie-uitingen als persberichten, nieuwsbrieven, blogs en social media teksten.

Ik heb gewerkt met/aan…

… als community manager Always On. Hier werk ik nu nog steeds, vanuit huis, soms zelfs vanuit bed met een kop thee. Ik ga in gesprek met mensen op de social media kanalen van een verschillende nationale en internationale merken, over baby’s, auto’s, geld, voeding of televisieprogramma’s. You name it.

 & 

…als communicatiemedewerker en heb ik de blog welovestories gevuld met interviews en blogs. Hier leerde ik alles over de geheime kruipruimtes in het oude postkantoor op de Neude, interviewde ik een hechte groep mensen die ooit collega’s waren van elkaar, leerde ik alles over doelgroepbepalingen en belangrijke communicatielessen en plakte ik het hoofd van een dichter op een stokpoppetje voor een social media post.

PLAY!

…voor het stroomlijnen van de communicatie, het contact met pers en social media-advies. Hier heb ik onder het genot van pompoensoep en vegetarische balletjes overlegd over doelgroepen en verhalen gehoord over wat een open gemeenschap van mensen kan betekenen voor iemand.

…als stagiair redacteur/regisseur aan EO Dit is de Nacht. Hier interviewde ik onder andere de voorzitter van de Droomvereniging, paste ik op een hond van een schrijver, luisterde ik naar het verhaal van een 82-jarige man die zijn verpleeghuis een ‘hel’ noemde, sliep ik na de nachtuitzendingen vooral overdag en schreef ik talloze webteksten, draaiboeken, tweets en vraaggesprekken.

Verder

  • Schreef ik het levensverhaal van een 92-jarige stadsgenoot voor het project Levensboeken
  • Was ik hoofdredacteur van het universiteitsblad Zindroom
  • Interviewde ik Frederique van Transgender Nederland voor datzelfde universiteitsblad
  • Maakte ik met vrienden en bloggers de eenmalige zine SUIKER

Ongerelateerde fun facts

  • Ik woon in het altijd wonderschone Utrecht
  • Mijn grote passie naast schrijven is roller derby, een full contact sport op rolschaatsen. Ik skate, val, lach en speel bij Dom City Dolls
  • Ik heb Humanistiek (BA) en Religiewetenschappen (MA) gestudeerd en me tijdens die laatste studie geconcentreerd op media
  • Bij een brand zou ik mijn talloze notitieboekjes redden, waar ik observaties, boodschappenlijstjes, dromen, comics, wish lists en andere ongein in vastleg
  • Mijn dieet is voor het grootste gedeelte een excuus om ofwel banaan ofwel fetakaas te eten
  • Ik heb een litteken op mijn kin van toen ik als achtjarige mijn adem te lang inhield en ik flauwviel op de betegelde kleedkamervloer van het lokale zwembad